PRIMERS PLATS II

ARRÒS CALDÓS AMB GAMBES I SÈPIA TM-31



INGREDIENTS:

·         90g d’oli d’oliva
·         8 o 9 gambes vermelles
·         1 sèpia
·         1 filet de peix (llenguado, lluç,...)
·         2 tomàquets madurs petits
·         2 alls
·         1 culleradeta de sal
·         1 pessic de sucre
·         Pebre vermell dolç
·         Julivert picat (o bé una culleradeta de julivert sec)
·         500g d’aigua
·         250g d’arròs

                           
PREPARACIÓ:

1.- Primer farem el fumet amb les pells i els caps de les gambes: posem 20g d’oli i programem 4 minuts, varoma, velocitat cullera, un cop agafi la temperatura varoma (el llum es queda fixe) afegim els caps i les pells de les gambes. Quan acabi afegim 500g d’aigua i programem 5 minuts, varoma, velocitat cullera, després triturem amb velocitat 4 durant 10 segons, col·lar i reservar
2.- Netejar el got i posem els alls, la ceba i el tomàquet, trossejar 7 segons, velocitat 4, baixem les restes del got i la tapa a l’interior del got, afegim 70g d’oli i un pessic de sucre i programem 20 minuts, varoma, velocitat 1. Quan porti 10 minuts afegim la sèpia, la sal i el pebre vermell
3.- Afegir el fumet i acabem de completar d’aigua fins a arribar a la ratlla dels 2l, programem 10, varoma, gir a l’esquerra, velocitat cullera
4.- Per últim afegim l’arròs i programem 10 minuts, 100º, gir a l’esquerre, velocitat cullera, quan acabi afegim els cossos de les gambes, el peix i el julivert, deixem reposar 5 minuts i ja es podrà servir



ARRÒS CALDÓS DE PEIX I VERDURES TM-31



INGREDIENTS:

·         200g d’arròs
·         1 ceba
·         2 dents d’alls
·         50g d’oli
·         100g de pebrot vermell
·         50g d’esparracs verds
·         50g de tomàquet triturat
·         100g de cors de carxofes
·         50g de pèsols
·         100g de mongetes tendres
·         200g de rosada
·         1 pastilla de caldo de peix
·         1 pessic de safrà
·         Sal i pebre
                           
PREPARACIÓ:

1.- Picar els alls i la ceba fent servir el turbo 3 cops. Afegir l’oli i programar 10 minuts, varoma, velocitat 1
2.- Afegir el tomàquet i programar 5 minuts, varoma, velocitat 1
3.- Mentrestant, preparar les verdures, tallar les carxofes en quarts, trossejar el pebrot, els espàrrecs i les mongetes
4.- Posem 750ml d’aigua, el safrà i la pastilla de caldo, programem 10 minuts, varoma, velocitat 1
5.- Afegir de l’arròs i les verdures i programem 15 minuts, varoma, velocitat 1
6.- Afegir la sal i la rosada. Programar 5 minuts, varoma, gir a l’esquerre, velocitat 1



ARRÒS INTEGRAL AMB ESPINACS TM-31


INGREDIENTS:     
                                                        
·         1l d’aigua
·         1 cullerada de sal
·         300g d’arròs integral
·         1 ceba partida en quarts
·         70g d’oli d’oliva verge extra
·         2 dents d’all
·         Sal i pebre
·         500g d’espinacs frescos i nets
·         50g de vi blanc

                            
PREPARACIÓ:

1.- Posar el cistellet en el got i posar l’aigua, la sal i l’arròs. Programar 20 minuts, 100º, velocitat 4, introduint l’espàtula pel forat de la tapa i remenant arròs dos o tres cops durant la cocció (s’ha de tenir en compte el temps de cocció que posi en el paquet d’arròs, ja que no sempre és el mateix)
2.- Treure el cistellet amb l’arròs i reservar. Passar aigua al got i  posar la ceba, l’oli i l’all, programar 5 segons, velocitat 4
3.- Tot seguit sofregir programant 6 minuts, 100º, velocitat 1
4.- Afegir la sal, el pebre, els espinacs i el vi blanc, programar 8 minuts, 100º, gir a l’esquerre, velocitat cullera
5.- Afegir l’arròs cuit i barrejar programant 1 minut, gir a l’esquerre, velocitat cullera



CARXOFES AMB PETXINES TM-31



INGREDIENTS:

·         16 cors de carxofes congelades
·         500g de petxines
·         1 cubilet de vi blanc
·         50g de pernil serrà
·         25g de farina
·         ½ ceba
·         4 dents d’all
·         50g d’oli d’oliva
·         sal

                            
PREPARACIÓ:

1.- Picar l’all, la ceba i el pernil prement turbo 3 cops
2.- Afegir l’oli i programar 10 minuts, varoma, velocitat 1. Mentre talla les carxofes en quarts
3.- Posar la papallona a les ganivetes, afegeix les carxofes, el vi, la farina i programar 5 minuts, varoma, velocitat 1. A la meitat del procés afegir un cubilet d’aigua
4.- Rentar bé les petxines i posar-les al varoma, afegir 2 cubilets d’aigua calenta al got, posar el varoma en la seva posició i programar 10 minuts, varoma, velocitat 1
5.- Un cop totes obertes barrejar amb les carxofes, rectificar de sal i servir


CARXOFES AMB PERNIL TM-31

Ingredients:
·         1kg de carxofes
·         25-30g de pernil serrà en un tros molt dur
·         40g d’oli d’oliva verge extra
·         70g d’aguda
Elaboració:
1.- Partir les carxofes en 4 trossos o 6 depenent de la grandària i col·locar en un recipient amb aigua i llimona.
2.- Posar el tros de pernil al got i donar 3 o 4 cops de turbo, treure i reservar.
3.- Posar la papallona a les ganivetes i posar en el got la meitat de les carxofes, els 40g d’oli i els 70g d’aigua, afegir la meitat del pernil i posar la resta de carxofes i la resta de pernil. No posar sal, és millor rectificar de sal un com ja estigui  cuinat, ja que el pernil ja té sal.
4.- Programar 20 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera
                   
Suggeriment: d’aquesta manera es poden cuinar moltes més verdures, variarà el temps depenent de la verdura desitjada i si t’agrada més o menys al dente


CASSOLA DE PATATES AMB POLLASTRE TM-31
                     


INGREDIENTS:

·         150g de tomàquets madurs
·         300g de pebrots vermell i verd
·         160g de ceba
·         2 dents d’all
·         50g d’oli d’oliva
·         500g de pollastre en trossos
·         800g de patates, pelades i tallades a trossos
·         Safrà
·         1 fulla de llor
·         1 culleradeta de sal
·         Aigua, la necessària per a cobrir

                            
PREPARACIÓ:

1.- Posar en el got el tomàquet, els pebrots, la ceba i l’all, trossejar programant 5 segons, velocitat 4, amb l’espàtula, baixem les restes de verdures de la tapa i de l’interior del got
2.- Afegir l’oli i programar 10 minuts, varoma, velocitat 1
3.- Triturar programant 30 segons, velocitat 7, amb l’espàtula baixem les restes de verdures de la tapa i de l’interior del got
4.- Col·loquem la papallona, afegim el pollastre i programar 5 minuts, varoma, gir a l’esquerre, velocitat cullera
5.- Afegir les patates, el safrà, el llor i la sal i cobrim d’aigua, programar 25 minuts, 100º, gir a l’esquerre, velocitat cullera



EMPANADA DE SAMFAINA TM-31
                                    
INGREDIENTS:     

Per el farcit:                            
                            
  • 150g de carbassó sense pelar i en trossos
  • 75g de pebrot vermell en trossos
  • 75g de pebrot verd en trossos
  • 150g de ceba en trossos
  • 50g d’oli d’oliva
  • 250g de tomàquet natural triturat
  • Sal, pebre i nou moscada al gust
  • 3 ous

Per la massa:

  • 50g d’aigua
  • 50g d’oli d’oliva
  • 50g de vi blanc
  • 30g de llevat premsat
  • 2 ous (un per pintar la massa)
  • 90g de mantega o llard de porc
  • 1 culleradeta de sal
  • 450g de farina aprox.                 
                             
PREPARACIÓ SAMFAINA:

1.-  Posar les verdures al got i programar 4seg, velocitat 7
2.-  Posar la papallona, tirar l’oli i programar 15 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera
3.- Incorporar el tomàquet, la sal i el pebre, programar 20 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
4.- Preparar els ous per fer ous poché, posar paper film al cubilet amb una mica d’oli i cascar els ous a dins, fer un nus al paper film com si fos una bosseta, quan faltin 10 minuts per acabar la samfaina col·locar el recipient varoma amb els ous sobre de la tapa.

PREPARACIÓ MASSA:

1.- Preescalfar el forn a 200º. Posar l’aigua, l’oli i el vi i programar 1 minut, 37º, velocitat 1. Afegir el llevat premsat i l’ou i programar 3 segons velocitat 4.
2.- Tot seguit, afegir els ingredients restants, barrejar 15 seg. a velocitat 6 i després programar 2 minuts, velocitat espiga, fins que la massa quedi homogènia (si està massa pesada afegir una mica d’aigua o vi. Si estigués massa enganxosa afegir una mica més de farina).
3.- Seguidament, dividir la massa en dos. Estirar molt fina amb el corró i folrar amb ella una motllo rectangular.
4.- Omplir-la amb la samfaina freda i cobrir amb la massa restant.
5.- Punxar i pintar la superfície amb ou. Introduir al forn durant uns 30 minuts.



ESPAGUETIS AMB CALAMARS TM-31

INGREDIENTS:
                                                        
·         320g d’espaguetis
·         400g de calamars a trossets
·         2 dents d’all
·         50g d’oli d’oliva
·         100g de caldo vegetal
·         100g de vi blanc
·         10g de julivert
·         Sal i pebre al gust


Elaboració:

  1. Escalfem els alls i l’oli, programant 5 minuts, 100º, velocitat 1
  2. Treure l’all i afegim els calamars, el vi, el pebre i la meitat del julivert picat, programar 10 minuts, 100º, velocitat 1
  3. Afegim el caldo i programem 5 minuts, 100º, velocitat 1, retirem
  4. Sense rentar el got posem 500g d’aigua i programem 10 minuts, 100º, velocitat 1
  5. Tot seguit amb la màquina engegada afegim els espaguetis pel bocal de la tapa, ajudant amb la mà per que entrin bé i programem el temps que digui el paquet de pasta, 100º, velocitat 1
  6. Escorre i posar en un bol amb els calamars i el julivert que ens queda i barregem. Servir ben calent



FIDEUÀ AMB CONILL I VERDURES TM-31



INGREDIENTS:

·         3 cubilets de fideus per fideuà
·         ½ conill trossejat
·         1 ceba
·         100g de pebrot vermell
·         100g de tomàquet triturat
·         3 alls
·         1 pastilla de caldo de pollastre
·         100g de mongetes tendres
·         50g de pèsols
·         100g de cors de carxofes
·         50g d’oli d’oliva
·         Safrà
·         Sal


                           
PREPARACIÓ:

1.- Picar l’all, la ceba i el pebrot prement turbo 3 cops
2.- Afegir l’oli i programar 10 minuts, varoma, velocitat 1
3.- Afegir el tomàquet, el safrà, la pastilla de caldo i programar 10 minuts, varoma, velocitat 1. Reservar
4.- Saltejar el conill en una paella durant 10 minuts a foc mig
5.- Afegir les verdures restants i saltejar 5 minuts més, afegir els fideus i salteja durant un parell de minuts
6.- Tirar per sobre el sofregit que em fet abans i afegeix 400ml d’aigua bullint, salar i cuinar fins que absorveixi el líquid. Deixar reposar 5 minuts i servir



FIDEUA TM-31


INGREDIENTS:    


·         300g de petxines (reservar-les en aigua amb sal)
·         250g de gambes vermelles
·         500g de sèpia tallada a tires
·         2 nyores netes i seques
·         3 dents d’all
·         80g de ceba
·         60g de pebrot vermell
·         60g de pebrot verd
·         70g de tomàquet natural
·         100g d’oli d’oliva
·         800g d’aigua
·         500g de fideus n.2 (dauradets al forn amb el grill)
·         Unes herbes de safrà (opcional), sal o dues pastilles de caldo

                             
PREPARACIÓ:

1.- Posar en el got els caps i les peles de les gambes amb 30g d’oli i programar 5 min. temperatura varoma, velocitat 2
2.- Afegir 400g d’aigua, col·locar el varoma amb les petxines i programar 10 min. temperatura varoma, velocitat 4
3.- Reservar en una cassola les petxines obertes, col·locar el fumet en una gerra tirant la resta de l’aigua per sobre. Netejar bé el got.
4.- Posar en marxa la màquina a velocitat 10 i picar les nyores, repetir amb els alls i baixar les restes de les parets, afegim l’oli restant (70g) i programem 5 min, varoma, velocitat 1.
5.- Afegim la ceba, el pebrot i el tomàquet i programem 5 seg. velocitat 5.
6.- Col·loquem la papallona i programem 10 min. temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
7.- Afegim el caldo i el safrà i programem 7 min, temperatura varoma i velocitat cullera. Amb la màquina en marxa afegirem els fideus i programarem 7 min, 100º, gir a l’esquerra i velocitat cullera
8.- Quan falti 1 minut afegirem els cossos de les gambes i un cop acabat o abocarem tot sobre les petxines que tenim reservades i mourem a poc a poc



LLENTIES AMB VERDURES TM-31

INGREDIENTS:

Ÿ  200g llenties
Ÿ 100g de pebrot verd
Ÿ 1 pastanaga
Ÿ 1 ceba petitona
Ÿ 5 grans d'all sense pelar
Ÿ 50g d'oli d'oliva verge extra
Ÿ 1 fulla de llorer
Ÿ 750g d'aigua
Ÿ 1 culleradeta de pebre vermell dolç (opcional)
Ÿ 1 tomàquet madur
Ÿ 1 culleradeta de sal



PREPARACIÓ:

1.Posar al vas la ceba, la pastanaga i el pebrot verd, i trossejar-ho 5 segons a velocitat 4 1/2.
                                   
2.      Seguidament afegir la resta d'ingredients i programar 30 minuts  temperatura 100º velocitat cullera gir a l'esquerra.

3.      Rectificar de sal i  servir.