SEGONS PLATS

BACALLÀ AMB CARBASSA TM-31



INGREDIENTS:

·         1 carbassa mitjana aproximadament 3kg
·         3 dents d’all
·         50g d’oli d’oliva
·         8 gambes grans
·         400g de tomàquet triturat
·         75g de pebrot verd
·         75g de pebrot vermell
·         1 ceba
·         20g de julivert
·         250g de fromatge tipus Quark
·         200g de crema de llet
·         400g de bacallà desmigat i desalat
·         sal al gust
·         pebre al gust

                           
PREPARACIÓ:

1.- Escalfar el forn a 180º
2.- Rentar la carbassa i tallar una capa per sobre
3.- Treure les llavors, pintar l’exterir de la carbassa amb oli, embolicar amb paper d’alumini i introduir-la al forn durant 30 minuts
4.- Treure part de la polpa de la carbassa de manera que ens quedi un gruix d’uns 4cm. Reservar la polpa i la carbassa
5.- Posar en el got sec les dents d’all i programar 6 segons, velocitat 5. Amb l’espàtula baixem l’all cap a dins el got. Afegir l’oli i programar 5 minuts, temperatura varoma, velocitat 1
6.- Afegir les gambes sense pelar i programar 5 minuts, 100º, gir a l’esquerre, velocitat cullera
7.- Retirar les gambes i reservar
8.- Posar en el got el tomàquet, els pebrots, la cega i el julivert i programar 15 segons, velocitat 7. Amb l’espàtula baixarem tot cap al got
9.- Programar 7 minuts, tempertura varoma, velocitat 1
10.- Afegir el formatge, la crema de llet, el bacallà, la polpa de la carbassa, la sal i el pebre i programar 20 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerre, velocitat 1
11.- Tirar dins de la carbassa i decorar amb les gambes



CAÇOLA DE RAP AMB PATATES TM-31



INGREDIENTS:

·         250g de cua de rap
·         500g de patates tallades a trossos trencats
·         50g de pèsols
·         20g d’ametlles
·         1 ceba
·         2 dents d’all
·         50g d’oli d’oliva
·         50g de tomàquet triturat
·         1 llauna de músculs en escabetx
·         Sal, pebre i orenga


                           
PREPARACIÓ:

1.- Picar els alls i la ceba fent servir el turbo 3 cops. Afegir les ametlles i  l’oli i programar 10 minuts, varoma, velocitat 1
2.- Afegir el tomàquet i programar 5 minuts, varoma, velocitat 1
3.- Omplir el got amb 1 l i ½ d’aigua i trurar 5 segons a velocitat 4, per picar les ametlles
4.- Tot seguit programar 10 minuts, varoma, velocitat 1
5.- Afegir les patates i el rap, posem la sal i programem  20 minuts, varoma, velocitat 1
6.- Incorporar els pèsols i la llauna de músculs i programar 5 minuts, varoma, velocitat 1




EMPANADA DE SAMFAINA TM-31

INGREDIENTS:     

Per el farcit:                            
                           
  • 150g de carbassó sense pelar i en trossos
  • 75g de pebrot vermell en trossos
  • 75g de pebrot verd en trossos
  • 150g de ceba en trossos
  • 50g d’oli d’oliva
  • 250g de tomàquet natural triturat
  • Sal, pebre i nou moscada al gust
  • 3 ous

Per la massa:

  • 50g d’aigua
  • 50g d’oli d’oliva
  • 50g de vi blanc
  • 30g de llevat premsat
  • 2 ous (un per pintar la massa)
  • 90g de mantega o llard de porc
  • 1 culleradeta de sal
  • 450g de farina aprox.                 
                             
PREPARACIÓ SAMFAINA:

1.-  Posar les verdures al got i programar 4seg, velocitat 7
2.-  Posar la papallona, tirar l’oli i programar 15 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera
3.- Incorporar el tomàquet, la sal i el pebre, programar 20 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
4.- Preparar els ous per fer ous poché, posar paper film al cubilet amb una mica d’oli i cascar els ous a dins, fer un nus al paper film com si fos una bosseta, quan faltin 10 minuts per acabar la samfaina col·locar el recipient varoma amb els ous sobre de la tapa.

PREPARACIÓ MASSA:

1.- Preescalfar el forn a 200º. Posar l’aigua, l’oli i el vi i programar 1 minut, 37º, velocitat 1. Afegir el llevat premsat i l’ou i programar 3 segons velocitat 4.
2.- Tot seguit, afegir els ingredients restants, barrejar 15 seg. a velocitat 6 i després programar 2 minuts, velocitat espiga, fins que la massa quedi homogènia (si està massa pesada afegir una mica d’aigua o vi. Si estigués massa enganxosa afegir una mica més de farina).
3.- Seguidament, dividir la massa en dos. Estirar molt fina amb el corró i folrar amb ella una motllo rectangular.
4.- Omplir-la amb la samfaina freda i cobrir amb la massa restant.
5.- Punxar i pintar la superfície amb ou. Introduir al forn durant uns 30 minuts.



FILET DE PORC EN SALSA TM-31



INGREDIENTS:

·         1 filet de porc
·         130g de ceba tallada a juliana
·         2 pastanagues
·         50g de Wisky
·         50g d’oli d’oliva
·         200g de nata líquida
·         Sal, pebre i julivert picat


                           
PREPARACIÓ:

1.- Posar al got l’oli i escalfar 3 minuts, varoma, velocitat 1
2.- Afegir els alls filetejats, la ceba i les pastanagues i programar 8 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerre, velocitat cullera
3.- En una paella daurar el filet, que ja tindrem tallat a rodanxes i després l’afegim al got
4.- Tirar el Wisky, la sal, el pebre i el julivert i programar 3 minuts, varoma, gir a l’esquerre, velocitat cullera
5.- Per acabar afegim la nata i programem 15 minuts, varoma, 100ºm gir a l’esquerre, velocitat cullera



FILET DE PORC IBÈRIC AMB HERBES A LA SAL TM-31





INGREDIENTS:     
                                                        

  • 750g d’aigua
  • 1500-2000g de sal gruixuda
  • 2 filets de porc ibèric
  • 4 fulles de llorer
  • 2 ramets de herbes fresques (farigola, orenga, romaní...)


           
PREPARACIÓ:

1.      Posar l’aigua al vas i programar 8 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. Mentre tant, lligar amb un fil els filets (coberts amb el llorer i les herbes fresques)

2.      Fer un llit de sal gruixuda al recipient Varoma, col·locar els filets i cobrir-los bé amb la resta de la sal. Treure el cubilet i posar el recipient Varoma a la seva posició. Programar 25 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

3.      Trencar la crosta de sal i retirar els filets. Treure el fil, les herbes i la resta de la sal. Tallar amb rodanxes i servir amb una salsa de mango o una altre salsa al gust.




FRICANDO TM-31

Ingredients:
·         25g de bolets deshidratats
·         350g d’aigua calenta
·         300g de ceba tallada a quarts
·         2-3 dents d’all
·         100g d’oli d’oliva
·         100g de tomàquet triturat (natural o en conserva)
·         Sal i pebre
·         50g de farina
·         800g de filets de vedella (espatlla o part melosa de la vedella) tallats en 2-3 trossos
·         100g de conyac o vi
·         1 culleradeta de *picada

Preparació:
1.- Posar en un bol els bolets amb l’aigua per hidratar-los durant 15 minuts.
2.- Posi al got la ceba, els alls i l’oli i programar 3 segons, velocitat 5
3.- Sofregir programant 10 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera
4.- Afegir el tomàquet, salpebrar i programar 5 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera.
5.- Salpebrar i enfarinar lleugerament la vedella i afegir-la al got. Programar 2 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra, velocitat cullera
6.- Afegir els bolets, l’aigua del remull, el conyac o vi i la picada i programar 30 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera
7.- Buidar el contingut del got en una font per servir.
Nota: és molt important que la carn sigui melosa

PICADA:
Ingredients:
·         4 nyores
·         50g d’ametlles torrades
·         50g d’avellanes
·         3 nous
·         1 grapat de pinyons
·         4-5 dents d’all
·         Julivert

Preparació:
1.- Amb el got ben sec, picar les nyores sense llavors
2.- Posar les ametlles, avellanes, nous i pinyons i triturar
3.- Introduir els alls i el julivert i triturar
Suggeriment: retirar la picada i introduir-la en una  bossa de congelar de tancament hermètic.Passem el corró per sobre fins que quedi una planxa fina.Això es fica al congelador i quan necessitem la picada només obrirem i tallarem el tros que necessitem.Això es pot fer servir en moltes receptes, com guisats de carn, peix, sopes, etc...



GUISAT DE POLLASTRE RÀPID TM-31
                             


INGREDIENTS:

·         6 cuixes de pollastre
·         3 pastanagues
·         6 carxofes a trossos
·         1 ceba
·         2 alls
·         ½ carbassó
·         1 pessic de farina
·         1 tomàquet natural
·         60g d’oli d’oliva
·         3 cubilets d’aigua
·         2 cubilets de vi

                           
PREPARACIÓ:

1.- Trossejar la ceba i l’all programant 5 segons velocitat 4.
2.- Afegim l’oli i programem 6 minuts, varoma, velocitat 1
3.- Afegir el pollastre salpebrat i amb una mica de farina, programem 10 minuts, varoma, gir a l’esquerre, velocitat cullera. Quan faltin 3 minuts afegim el tomàquet, el carbassó i les pastanagues, tot tallat en trossos petits
4.- Quan acabi afegim el vi, l’aigua i les carxofes i programem 25 minutss, varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera


Nota: per aprofitar que cuinem amb varoma, podem posar al recipient varoma unes patates per a guarnició





HAMBURGUESSES DE BACALLÀ TM-31

                                                                                                          
INGREDIENTS:                                                                                     
                                                                                                                                        

Ÿ    250 grs de llom de bacallà desalat
Ÿ    3 patates bullides
Ÿ    1 ou
Ÿ    20 grs de nata líquida
Ÿ    40 grs de farina
Ÿ    1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge extra
Ÿ    julivert picat
Ÿ    sal i pebre


PREPARACIÓ:


1.      Posar el bacallà al cistellet, introduïr-lo dins el vas i cobrir amb aigua. Coure a temperatura Varoma, velocitat 1 i quan comenci a bullir treure el cistellet amb el bacallà. Treure, deixar refredar i treure l'aigua.

2.      Una vegada fred el bacallà, barrejar amb la resta d'ingredients, les patates, l'ou, la nata líquida, la farina, l'oli d'oliva, el julivert i el pebre (mirar com està de sal ja que depent del bacallà), a velocitat 5.

3. Amb la massa que ens ha sortit, fer les hamburguesses del tamany que volgueu i fornejar 10-12 minuts a 200º amb el forn escalfat. És pot servir acompanyat d'una amanida.



PATÍS TRUFAT DE POLLASTRE TM-31

                                                                                            
INGREDIENTS:

  • 500g de pit de pollastre trossejat
  • 300g de bacon
  • 2 ous
  • ½  sobre de crema de ceba (pot ser de espàrrecs, xampinyons…)
  • 1 trufa

PREPARACIÓ:


1.     Posar la trufa en el vas i triturar uns segons a vel. 8. Afegir el bacon i trossejar 5 segons a velocitat 4.

2.     Incorporar el pit de pollastre, els ous, la crema de ceba i trossejar 9 segons a vel. 7. Els segons de triturar pots fer al teu gust.

3.     Folrar un motlle (que pugui anar a dins el Varoma) amb paper de plata, i untar-lo amb una mica d’oli, posar la barreja a dins i tapar-lo amb paper de plata i posar un tovalló de paper per sobre per absorbir el vapor

4.     Posar en el vas 800 g d’aigua, tapar i posar el recipient Varoma a sobre, programar 50 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

5.     Servir fred, acompanyat de cebetes confitades i adornar-lo amb ou filetejat.

NOTA: Aquest pastís és pot fer un dia per altre, també es pot fer amb qualsevol tipus de carn, com vedella … També es poden afegir trossets de pernil serrà o una mica de formatge rallat. La decoració pot variar si entre mig fas alguna capa de embotit fresc o si reserves una mica de bacon i folres el motllo amb ell.



PASTÍS DE TONYINA TM-31

                                                                                                          
INGREDIENTS:                                                                                     
                                            
Ÿ   4 llesques de pa de motllo sense crosta
Ÿ   400g de llet evaporada
Ÿ   200g de tonyina (amb oli)
Ÿ   4 cullerades de tomàquet sofregit
Ÿ   4 ous
Ÿ   sal i pebre
Ÿ   1 cullerada de mantega per untar el motlle
 1000g d'aigua
                                                                                                                                   
PREPARACIÓ:

1.      Posar el pa al vas de la Thermomix, la llet, la tonyina escorreguda, el tomàquet sofregit, els ous, sal i pebre i programar 30 segons, velocitat progressiva 5-10.

2.       Untar amb mantega un motlle d'al.lumini d'1 litre de capacitat (té d'anar al recipient Varoma) i posar el preparat que hem fet abans a dins del motlle. Tapar el motlle amb un drap de cuina o 5-6 fulls de paper de cuina (és per xuclar el vapor). Col·locar el motlle tapat dins del recipient Varoma.

3.       Posar 1 litre d'aigua al vas, posar la tapa del Thermomix i posar el recipient Varoma a la seva posició. Programar 45 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2.

4.        Deixar-lo refredar i treure el motllo a sobre una safata. És pot acompanyar amb enciam tallat a juliana fina.


POP A LA GALLEGA TM-31
                                             


INGREDIENTS:

·         1kg aproximadament de pop
·         1l d’aigua
·         100g de ceba
·         1 fulla de llor
·         500g de patates pelades i tallades a trossos com per truita
·         Sal
·         Oli
·         Pebre vermell dolç


                           
PREPARACIÓ:

1.- Retem bé el pop amb aigua freda
2.- Posem l’aigua, la ceba i el llor en el got i programem 8 minuts, varoma, velocitat 1
3.- Col·loquem les patates a la safata del varoma. Posem el pop en el got i el varoma en la seva posició i programem 35 minuts, varoma, gir a l’esquerre, velocitat cullera
4.- Quan acabi el temps deixarem tal qual el pop reposar durant 5 minuts. Després escorrem i el tallem petit
5.-  Col·loquem en un plat les patates, sobre el pop i afegim sal, oli i el pebre vermell


RAP AMB SALSA VERDA TM-31

Ingredients:

·         1 manat de julivert (només les fulles)
·         2-3 dents d’all
·         100g d’oli d’oliva
·         100g de vi blanc
·         300g de caldo de peix o 300g d’aigua amb sal
·         1kg de lloms de rap


Preparació:

1.- Amb el got net i sec posem les fulles de julivert i programem 5 segons, velocitat 7, retirem i reservem.
2.- Sense rentar el got, tirem els alls i programem 3 segons, velocitat 6. Baixem les restes del got i la tapa cap a les ganivetes.
3.- Afegim l’oli i programem 4 minuts, 100º, velocitat 1.
4.- Afegim el vi i programem 2 minuts, 100º, velocitat 1.
5.- Afegim el caldo de peix i programem 5 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Mentre tan untarem d’oli el recipient varoma i posarem dins el rap, lleugerament salat.
6.- Posarem el recipient varoma en la seva posició i programem 7 minuts, temperatura varoma,, velocitat 1.
7.- Quan acabi el temps treure els lloms de rap i tallar-los en medallons, els col·loquem en una font.
8.- Afegim a la salsa el julivert i programem 5 segons, velocitat 3. Ja podrem tirar la salsa per sobre del rap.

Nota: si volem una salsa més espessa, abans de afegir el julivert diluïm 1 cullerada de maizena en 30g d’aigua. Programem 2 minuts, 100º, velocitat 2 i afegim la maizena pel forat de la tapa, afegim el julivert i programem 5 segons, velocitat 3.



No hay comentarios: