ALBERGÍNIES FARCIDES TM-31
Ingredients:
· 3 albergínies
· 200g de carn picada
· 100g de bolets
· 1 ceba
· 2 dents d’all
· 4 cullerades de pa ratllat
· 1 ou
· 1 cullerada de julivert picat
· 50g d’oli d’oliva
· Sal
· 200g de carn picada
· 100g de bolets
· 1 ceba
· 2 dents d’all
· 4 cullerades de pa ratllat
· 1 ou
· 1 cullerada de julivert picat
· 50g d’oli d’oliva
· Sal
Preparació:
1.- Partir les albergínies per la meitat i fer uns talls profunds per després poder buidar-les bé. Salar-les i untar-les amb una mica d’oli d’oliva.
2.- Posar-les al recipient varoma i fer-les al vapor amb 1l d’aigua durant 18 minuts, velocitat 2, les buidem i reservem la part de dins.
3.- Posar al got la ceba i els alls, triturarem 6 segons, velocitat 5-9 progressiu.
4.- Afegim l’oli i programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
5.- Afegim la carn picada, els bolets i la carn de l’albergínia i cuinem 5 minuts, temperatura 100º, velocitat 1, gir a l’esquerre.
6.- Afegim la meitat del pa ratllat, l’ou, el julivert i la sal i programem 2 minuts, 100º, velocitat 2, gir a l’esquerre
6.- Per acabar farcim les albergínies i hi tirarem una mica de pa ratllat per sobre i una mica d’oli d’oliva o bé gratinarem només amb formatge.
AMANIDA COLESLAW
Ingredients per a 6 persones:
- 3 ous durs
- 1 col petita (300g)
- 300g de pastanaga
- 200g de cogombres en vinagre
- 200g d’olives sense os
- 1 col lombarda petita (300g)
1.- Picar els ous 3 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
2.- Picar la col 3 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
3.- Posar les pastanagues al got i programar 5 segons, velocitat 5. Treure del got i guardar
4.- Picar els cogombres 3 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
5.- Picar les olives 4 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
6.- Per acabar picar la col lombarda 5 segons, velocitat 5. Treure del got i guardar
2.- Picar la col 3 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
3.- Posar les pastanagues al got i programar 5 segons, velocitat 5. Treure del got i guardar
4.- Picar els cogombres 3 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
5.- Picar les olives 4 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
6.- Per acabar picar la col lombarda 5 segons, velocitat 5. Treure del got i guardar
Suggerència: prepari lactonesa sense rentar el got, de manera que les restes de la lombarda li donin color.
AMANIDA TROPICAL TM-31
INGREDIENTS:
· 1200g d’aigua
· 350g de pasta rissada
· 150g de pernil dolç en tacos
· 150g de formatge en tacos
· 1 llauna de pinya en el seu suc
· Maionesa
PREPARACIÓ:
1.- Posar l’aigua al got i programar 7 minuts, 100º, velocitat 1
2.- Col·locar la papallona a les ganivetes i afegir la pasta amb una mica de sal i programar el temps que posi al paquet, 100º, gir a l’esquerre, velocitat cullera
3.- Esclarir amb aigua freda i afegir el formatge, el pernil i la pinya
Nota: servir amb una salsa maionesa, salsa de formatges o una vinagreta
BRAÇ DE SALMÓ AMB PHILADELPHIA
Ingredients:
• 120g de farina
• 120g de sucre
• 4 ous
• 200g de salmó fumat
• 1 terrina de formatge Philadelphia
Preparació:
1.- Posem la papallona a les ganivetes, tirem el sucre i els ous, programem 6 minuts 40º i velocitat 3
2.- Tot seguit tornem a programar 6 minuts, velocitat 3, sense programar temperatura
3.- Tirem la farina i programar 4 minuts, velocitat 2.
4.- Folrar una safata de forn amb paper vegetal. Tirem la barreja a la safata, estendre bé per tots els costats
5.- Escalfem el forn a 180º i posem al forn durant 9-10 minuts. Un cop fet posem sobre paper d’alumini o un drap humit, enrotllem i reservem 10 minuts. Després desenrotllem i untem amb formatge per tot els costats, després anar col•loquen per sobre les capes de salmó fumat fins cobrir tota la base. Tornar a enrotllar i embolicar amb paper d’alumini. Guardar a la nevera fins l’hora de servir i tallar en rodones petites.
• 120g de farina
• 120g de sucre
• 4 ous
• 200g de salmó fumat
• 1 terrina de formatge Philadelphia
Preparació:
1.- Posem la papallona a les ganivetes, tirem el sucre i els ous, programem 6 minuts 40º i velocitat 3
2.- Tot seguit tornem a programar 6 minuts, velocitat 3, sense programar temperatura
3.- Tirem la farina i programar 4 minuts, velocitat 2.
4.- Folrar una safata de forn amb paper vegetal. Tirem la barreja a la safata, estendre bé per tots els costats
5.- Escalfem el forn a 180º i posem al forn durant 9-10 minuts. Un cop fet posem sobre paper d’alumini o un drap humit, enrotllem i reservem 10 minuts. Després desenrotllem i untem amb formatge per tot els costats, després anar col•loquen per sobre les capes de salmó fumat fins cobrir tota la base. Tornar a enrotllar i embolicar amb paper d’alumini. Guardar a la nevera fins l’hora de servir i tallar en rodones petites.
ARRÒS AMB OLIVES TM-31
INGREDIENTS:
· 200g de pebrot vermell
· 200g de tomàquet natural
· 100g de ceba
· 2 dents d’all
· 70g d’oli d’oliva
· 1 cullerada de pebre vermell dolç
· Sucre glass amb precaució
· 1000g d’aigua
· 1 culleradeta de colorant
· Un pessic de pebre vermell picant
· 250g d’arròs
· 100g d’olives negres (sense pinyol)
· 100g d’olives verdes (sense pinyol)
PREPARACIÓ:
1.- Partir les olives en 3 rodanxes cadascuna i reservar
2.- Posar en el got el pebrot, el tomàquet, la ceba i els alls, trossejar 5 segons, velocitat 4
3.- Afegir l’oli i programar 15 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerre, velocitat cullera
4.- Afegim el pebrot i programem 15 minuts, temperatura 100º, gir a l’esquerre, velocitat cullera
5.- Tot seguit incorporem l’aigua, el colorant i l’arròs, programar 10 minuts, temperatura 100º, gir a l’esquerre, velocitat cullera
6.- Per acabar afegim les olives, barregem una mica amb l’espàtula i programem 5 minuts més a la mateixa temperatura i velocitat
ARRÒS AMB POLLASTRE A LA CERVESA NEGRA TM-31
INGREDIENTS:
· 300g de pit de pollastre trossejada
· 3 cubilets d’arròs
· 600ml de cervesa negra
· 1 pastilla de caldo de pollastre
· 1 ceba
· 2 dents d’all
· 50g d’oli d’oliva
· 100g de salsa de tomàquet
· Sal i pebre
PREPARACIÓ:
1.- Picar l’all i la ceba prement turbo 3 cops
2.- Afegir l’oli i programar 10 minuts, varoma, velocitat 1
3.- Posar la papallona, afegir el pollastre i el tomàquet, programar 10 minuts, varoma, velocitat 1
4.- Retirar la papallona, afegir l’arròs i la cervesa, salar i programar 20 minuts, varoma, velocitat 1. Deixem reposar 5 minuts amb el cubilet posat
ARRÒS BASMATI AMB SAFRÀ TM-31
INGREDIENTS:
· 40g de mantega o 40g d’oli de girasol
· 1 filet de safrà
· 2 beines de cardamomo
· 3 claus
· 1 pessic de sal d’herbes (opcional)
· 1 pessic de pebre
· 1l de caldo o 1l d’aigua amb sal
· 350g d’arròs basmati
· 1 pal de canyella
PREPARACIÓ:
1.- Posar en el got la mantega, el safrà, el cardamomo, el clau, la sal d’herbes i el pebre, programar 3 minuts, 100º, velocitat 1
2.- Afegir el caldo, introduir el cistellet amb l’arròs i el pal de canyella i programar 20 minuts, 100º, velocitat 4, introduir l’espàtula pel bocal i remoure l’arròs 2 o 3 cops durant la cocció
3.- Treure del got i sevir calent