PRIMERS PLATS

ALBERGÍNIES FARCIDES TM-31

Ingredients:
·         3 albergínies
·         200g de carn picada
·         100g de bolets
·         1 ceba
·         2 dents d’all
·         4 cullerades de pa ratllat
·         1 ou
·         1 cullerada de julivert picat
·         50g d’oli d’oliva
·         Sal


Preparació:
1.- Partir les albergínies per la meitat i fer uns talls profunds per després poder buidar-les bé. Salar-les i untar-les amb una mica d’oli d’oliva.
2.- Posar-les al recipient varoma i fer-les al vapor amb 1l d’aigua durant 18 minuts, velocitat 2, les buidem i reservem la part de dins.
3.- Posar al got la ceba i els alls, triturarem 6 segons, velocitat 5-9 progressiu.
4.- Afegim l’oli i programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
5.- Afegim la carn picada, els bolets i la carn de l’albergínia i cuinem 5 minuts, temperatura 100º, velocitat 1, gir a l’esquerre.
6.- Afegim la meitat del pa ratllat, l’ou, el julivert i la sal i programem 2 minuts, 100º, velocitat 2, gir a l’esquerre
6.- Per acabar farcim les albergínies i hi tirarem una mica de pa ratllat per sobre i una mica d’oli d’oliva o bé gratinarem només amb formatge.

AMANIDA COLESLAW
Ingredients per a 6 persones:
  •  3 ous durs
  • 1 col petita (300g)
  • 300g de pastanaga
  • 200g de cogombres en vinagre
  • 200g d’olives sense os
  • 1 col lombarda petita (300g)
1.- Picar els ous 3 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
2.- Picar la col 3 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
3.- Posar les pastanagues al got i programar 5 segons, velocitat 5. Treure del got i guardar
4.- Picar els cogombres 3 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
5.- Picar les olives 4 segons, velocitat 4. Treure del got i guardar
6.- Per acabar picar la col lombarda 5 segons, velocitat 5. Treure del got i guardar
Suggerència: prepari lactonesa sense rentar el got, de manera que les restes de la lombarda li donin color.


AMANIDA TROPICAL TM-31


  
INGREDIENTS:

·        1200g d’aigua
·        350g de pasta rissada
·        150g de pernil dolç en tacos
·        150g de formatge en tacos
·        1 llauna de pinya en el seu suc
·        Maionesa

                           
PREPARACIÓ:

1.- Posar l’aigua al got i programar 7 minuts, 100º, velocitat 1
2.- Col·locar la papallona a les ganivetes i afegir la pasta amb una mica de sal i programar el temps que posi al paquet, 100º, gir a l’esquerre, velocitat cullera
3.- Esclarir amb aigua freda i afegir el formatge, el pernil i la pinya
Nota:  servir amb una salsa maionesa, salsa de formatges o una vinagreta


BRAÇ DE SALMÓ AMB PHILADELPHIA

Ingredients:

• 120g de farina
• 120g de sucre
• 4 ous
• 200g de salmó fumat
• 1 terrina de formatge Philadelphia


Preparació:

1.- Posem la papallona a les ganivetes, tirem el sucre i els ous, programem 6 minuts 40º i velocitat 3
2.- Tot seguit tornem a programar 6 minuts, velocitat 3, sense programar temperatura
3.- Tirem la farina i programar 4 minuts, velocitat 2.
4.- Folrar una safata de forn amb paper vegetal. Tirem la barreja a la safata, estendre bé per tots els costats
5.- Escalfem el forn a 180º i posem al forn durant 9-10 minuts. Un cop fet posem sobre paper d’alumini o un drap humit, enrotllem i reservem 10 minuts. Després desenrotllem i untem amb formatge per tot els costats, després anar col•loquen per sobre les capes de salmó fumat fins cobrir tota la base. Tornar a enrotllar i embolicar amb paper d’alumini. Guardar a la nevera fins l’hora de servir i tallar en rodones petites.


 
ARRÒS AMB OLIVES TM-31



INGREDIENTS:

·         200g de pebrot vermell
·         200g de tomàquet natural
·         100g de ceba
·         2 dents d’all
·         70g d’oli d’oliva
·         1 cullerada de pebre vermell dolç
·         Sucre glass amb precaució
·         1000g d’aigua
·         1 culleradeta de colorant
·         Un pessic de pebre vermell picant
·         250g d’arròs
·         100g d’olives negres (sense pinyol)
·         100g d’olives verdes (sense pinyol)

                           
PREPARACIÓ:

1.- Partir les olives en 3 rodanxes cadascuna i reservar
2.- Posar en el got el pebrot, el tomàquet, la ceba i els alls, trossejar 5 segons, velocitat 4
3.- Afegir l’oli i programar 15 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerre, velocitat cullera
4.- Afegim el pebrot i programem 15 minuts, temperatura 100º, gir a l’esquerre, velocitat cullera
5.- Tot seguit incorporem l’aigua, el colorant i l’arròs, programar 10 minuts, temperatura 100º, gir a l’esquerre, velocitat cullera
6.- Per acabar afegim les olives, barregem una mica amb l’espàtula i programem 5 minuts més a la mateixa temperatura i velocitat


ARRÒS AMB POLLASTRE A LA CERVESA NEGRA TM-31
                 


INGREDIENTS:

·         300g de pit de pollastre trossejada
·         3 cubilets d’arròs
·         600ml de cervesa negra
·         1 pastilla de caldo de pollastre
·         1 ceba
·         2 dents d’all
·         50g d’oli d’oliva
·         100g de salsa de tomàquet
·         Sal i pebre

                            
PREPARACIÓ:

1.- Picar l’all i la ceba prement turbo 3 cops
2.- Afegir l’oli i programar 10 minuts, varoma, velocitat 1
3.- Posar la papallona, afegir el pollastre i el tomàquet, programar 10 minuts, varoma, velocitat 1
4.- Retirar la papallona, afegir l’arròs i la cervesa, salar i programar 20 minuts, varoma, velocitat 1. Deixem reposar 5 minuts amb el cubilet posat



ARRÒS BASMATI AMB SAFRÀ TM-31



INGREDIENTS:

·         40g de mantega o 40g d’oli de girasol
·         1 filet de safrà
·         2 beines de cardamomo
·         3 claus
·         1 pessic de sal d’herbes (opcional)
·         1 pessic de pebre
·         1l de caldo o 1l d’aigua amb sal
·         350g d’arròs basmati
·         1 pal de canyella

                           
PREPARACIÓ:

1.- Posar en el got la mantega, el safrà, el cardamomo, el clau, la sal d’herbes i el pebre, programar 3 minuts, 100º, velocitat 1
2.- Afegir el caldo, introduir el cistellet amb l’arròs i el pal de canyella i programar 20 minuts, 100º, velocitat 4, introduir l’espàtula pel bocal i remoure l’arròs 2 o 3 cops durant la cocció
3.- Treure del got i sevir calent