ESPUMA DE PRÉSSEC TM-31
INGREDIENTS:
· 300g de préssec en trossos congelats
· 100g de sucre
· 2 cullerades de suc de llimona
· 2 clares
PREPARACIÓ:
1.- Fer el sucre glaç, 15 segons, velocitat 5-10, retirar i reservar
2.- Posar la fruita i el suc i programar 30 segons, velocitat 5-10. Ha de quedar com una crema
3.- Baixar de les parets amb l’espàtula
4.- Col·locar la papallona i afegir les clares, programem 3 minuts, velocitat 3 ½
GELAT DE LLIMA TM31
Ingredients (per a 6 persones):
· 200g de sucre
· La pell d’una llima, només la part verda
· 1 pot de llet evaporada (aprox. 400g)
· 60g de suc de llimona
· 60g de suc de llima
· La pell d’una llima, només la part verda
· 1 pot de llet evaporada (aprox. 400g)
· 60g de suc de llimona
· 60g de suc de llima
Elaboració:
1.- Buida el bot de llet en 1 o 2 motllos per gel i congela-la.
2.- Tira en el got sec el sucre i programa 30 segons, velocitat progressiva 5-10.
3.- Tira la pell de la llima i programa 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Retira del got i reserva en un bol.
4.- Sense rentar el got, afegeix la llet evaporada congelada i tritura-la programant 20 segons, velocitat 5.
5.- Col·loca la papallona a les ganivetes i munta la llet programant 3 minuts, velocitat 3 1/2 . A de doblar el seu volum.
6.- Afegeix el suc de la llimona i de la llima i el sucre reservats. Programar 10 segons, velocitat 3.
7.- Posar el gelat en motllos o copes i servir immediatament o guardar al congelador
2.- Tira en el got sec el sucre i programa 30 segons, velocitat progressiva 5-10.
3.- Tira la pell de la llima i programa 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Retira del got i reserva en un bol.
4.- Sense rentar el got, afegeix la llet evaporada congelada i tritura-la programant 20 segons, velocitat 5.
5.- Col·loca la papallona a les ganivetes i munta la llet programant 3 minuts, velocitat 3 1/2 . A de doblar el seu volum.
6.- Afegeix el suc de la llimona i de la llima i el sucre reservats. Programar 10 segons, velocitat 3.
7.- Posar el gelat en motllos o copes i servir immediatament o guardar al congelador
GELAT DE MADUIXA I IOGURT
Ingredients:
· 100g de sucre
· 300g de maduixes (congelades)
· 200g de iogurt natural
· 300g de maduixes (congelades)
· 200g de iogurt natural
Elaboració:
1.- Posar el sucre al got i programar 20 segons, velocitat progressiva 5-10.
2.- Afegir les maduixes congelades i triturar programant 30 segons, velocitat progressiva 5-10.
3.- Afegir el iogurt i programar 1 minut, velocitat 5.
2.- Afegir les maduixes congelades i triturar programant 30 segons, velocitat progressiva 5-10.
3.- Afegir el iogurt i programar 1 minut, velocitat 5.
GELAT DE XOCOLATA
Ingredients:
· 150g de sucre
· 170g de colacao (o triturar xocolata)
· 500g de nata ( 35% de greix)
· 170g de colacao (o triturar xocolata)
· 500g de nata ( 35% de greix)
Elaboració:
1.- Posar el sucre al got i programar 20 segons, velocitat progressiva 5-10.
2.- Posar la resta d’ingredients i programar 30 segons, velocitat 6.
GELAT RÀPID D’AVELLANES TM-31
INGREDIENTS:
· 100g de sucre
· 200g d’avellanes (reservar alguna per a la decoració)
· 700g de llet sencera congelada en glaçons
PREPARACIÓ:
1.- Posar en el got el sucre les avellanes i programar 20 seg, velocitat progressiva 5-10
2.- Incorporar els glaçons de llet i programar 2 minuts, velocitat 5-6, introduint l’espàtula i movent de dreta a esquerra, per a aconseguir una trituració uniforme
3.- Servir immediatament en copes i decorar amb avellanes senceres o en trossos
2.- Incorporar els glaçons de llet i programar 2 minuts, velocitat 5-6, introduint l’espàtula i movent de dreta a esquerra, per a aconseguir una trituració uniforme
3.- Servir immediatament en copes i decorar amb avellanes senceres o en trossos
GRANITZAT DE LLIMONA TM-31
INGREDIENTS:
- 3 llimones netes
- 500g d’aigua
- 125 de sucre
- 800g de gel
PREPARACIÓ:
1. Posar al got les llimones i l’aigua i polsar Turbo durant 3 segons
2. Col·lar amb el cistellet. Reservar el suc
3. Amb el got net tornar a posar el suc
4. Afegir el sucre i el gel, programar 30 segons i velocitat 5
SORBET RÀPID D’ALBERCOC TM-31
INGREDIENTS:
· 1-2 llimones pelades i sense res blanc
· 350g d’albercocs sense os
· 200g de sucre
· 800g de glaçons
PREPARACIÓ:
1.- Posar en el got les llimones, els albercocs i el sucre i programar 30 segons, velocitat progressiva 5-10
2.- Afegir el gel i programar 1 minut i 30 segons, velocitat progressiva 5-10, et pots ajudar amb l’espàtula
2.- Afegir el gel i programar 1 minut i 30 segons, velocitat progressiva 5-10, et pots ajudar amb l’espàtula
Nota: si el vols preparar amb antelació el guardes directament al congelador i el treus 10 minuts abans i tornes a triturar programant velocitat 5-10, fins que tingui la textura que t’agradi
TARTA 3 XOCOLATES TM-31
INGREDIENTS:
· 90g de mantega
· 200g de galetes “MARIA”
· 150g de xocolata negre
· 150g de xocolata amb llet
· 150g de xocolata blanca
· 175g de sucre
· 1l nata líquida
· ½l de llet sencera
· 3 sobres de cuallada
PREPARACIÓ:
1.- En un bol barrejar la nata amb la llet
2.- Picar les galetes 20 segons, velocitat 6, afegir la mantega i barrejar 10 segons, velocitat 6, fins que quedi homogènia, treure i cobrir el fons d’un motllo desmontable
3.- Posar al got mig litre de nata amb llet, la xocolata negre, 100g de sucre i un sobre de cuallada, programar 7 minuts, 90º, velocitat 5, tirar sobre la massa de les galetes i deixar refredar
4.- Mentre es refreda la capa de xocolata negre prepararem l’altra capa. Posem al got mig litre de nata amb llet, la xocolata amb llet, 50g de sucre i un sobre de cuallada, programem 7 minuts, 90º, velocitat 5. Amb una forquilla ratllem suament la capa de xocolata negre que hem fet abans i tot seguit tirar sobre un cullerot per no caure directament sobre la capa anterior i evitar que fagin forats. Deixar refredar
5.- Fer el mateix procediment amb la xocolata blanca però només 25g de sucre
6.- Es deixa refredar i es fica a la nevera fins el dia següent. Unes hores abans de servir es treu del motllo i es decora
2.- Picar les galetes 20 segons, velocitat 6, afegir la mantega i barrejar 10 segons, velocitat 6, fins que quedi homogènia, treure i cobrir el fons d’un motllo desmontable
3.- Posar al got mig litre de nata amb llet, la xocolata negre, 100g de sucre i un sobre de cuallada, programar 7 minuts, 90º, velocitat 5, tirar sobre la massa de les galetes i deixar refredar
4.- Mentre es refreda la capa de xocolata negre prepararem l’altra capa. Posem al got mig litre de nata amb llet, la xocolata amb llet, 50g de sucre i un sobre de cuallada, programem 7 minuts, 90º, velocitat 5. Amb una forquilla ratllem suament la capa de xocolata negre que hem fet abans i tot seguit tirar sobre un cullerot per no caure directament sobre la capa anterior i evitar que fagin forats. Deixar refredar
5.- Fer el mateix procediment amb la xocolata blanca però només 25g de sucre
6.- Es deixa refredar i es fica a la nevera fins el dia següent. Unes hores abans de servir es treu del motllo i es decora
TARTA TATIN TM31
Ingredients per a la massa:
· 200g de farina de rebosteria
· 100g de mantega en pomada
· 1 ou
· 1 cullerada de sucre
· 1 polsim de sal
· 100g de mantega en pomada
· 1 ou
· 1 cullerada de sucre
· 1 polsim de sal
Ingredient farcit:
· 4 o 5 pomes golden
· 150g de sucre
· El suc de mitja llimona
· Sucre i canyella barrejat
· Unes nous de mantega
· 150g de sucre
· El suc de mitja llimona
· Sucre i canyella barrejat
· Unes nous de mantega
Escalfar el forn a 180º a dalt i a baix amb aire (turbo)
Preparació de la massa:
1.- Posar tots els ingredients al got en l’ordre que s’indica i programar 15seg, velocitat 4.
2.- Fer una bola i ficar-la en una bossa de plàstic a la nevera
2.- Fer una bola i ficar-la en una bossa de plàstic a la nevera
Preparació del farcit:
1.- En el mateix motllo que farem servir per posar al forn prepararem el caramel, posant el sucre i unes gotes de llimona quan estigui daurat posar-li 2 nous de mantega, mourem bé i taparem
2.- Pelar les pomes i tallar-les en 4 o 6 trossos, hi tirarem una mica de llimona per sobre i les posarem al motllo on tenim el sucre ben juntes i amb el cor cap amunt (després li haurem de donar la volta al motllo), i tirarem la barreja de sucre amb canyella
3.- Com que teníem el forn encès mentre estirem la massa posem el motllo al forn per que s’estovin les pomes
4.- Estirem la massa ben fina. Cobrim les pomes amb la massa ficant-la bé pels costats del motllo cap a baix. Ficarem al forn durant uns 25 minuts
5.- Quan la retirem del forn li donarem la volta amb cuidado i encara calent, per que si no el caramel es queda enganxat i no es pot treure
2.- Pelar les pomes i tallar-les en 4 o 6 trossos, hi tirarem una mica de llimona per sobre i les posarem al motllo on tenim el sucre ben juntes i amb el cor cap amunt (després li haurem de donar la volta al motllo), i tirarem la barreja de sucre amb canyella
3.- Com que teníem el forn encès mentre estirem la massa posem el motllo al forn per que s’estovin les pomes
4.- Estirem la massa ben fina. Cobrim les pomes amb la massa ficant-la bé pels costats del motllo cap a baix. Ficarem al forn durant uns 25 minuts
5.- Quan la retirem del forn li donarem la volta amb cuidado i encara calent, per que si no el caramel es queda enganxat i no es pot treure
TARTA SACHER TM31
Ingredients per a la massa:
· 6 clares d’ou
· 40g de sucre
· 1 polsim de sal
· 200g de xocolata fondan
· 120g de mantega
· 150 de sucre
· 6 rovells d’ou
· 120g de farina de reposteria
· 1 cullerada de llevat Royal
· 50g de conyac
· 40g de sucre
· 1 polsim de sal
· 200g de xocolata fondan
· 120g de mantega
· 150 de sucre
· 6 rovells d’ou
· 120g de farina de reposteria
· 1 cullerada de llevat Royal
· 50g de conyac
Ingredients farcit:
· 1 pot de melmelada d’albercocs
Ingredients cobertura:
· 150g de xocolata fondant
· 50g de mantega
· 50g d’aigua
· 50g de mantega
· 50g d’aigua
Escalfar el forn a 180º a dalt i a baix amb aire (turbo)
Preparació de la massa:
1.- Col·locar la papallona a les ganivetes, afegir les clares, el sucre i la sal i programar 4 minuts, velocitat 4. Vessar en un bol i reservar
2.- Sense rentar el got, afegir la xocolata i trossejar programant 5 segons, velocitat progressiva 5-10
3.- Afegir la mantega i el sucre i programar 4 minuts, 37º, velocitat 2. Comprovar que la xocolata estigui fossa i baixar amb l’espàtula les restes que quedin a la tapa i les parets del got
4.- Programar velocitat 4, sense programar temps ni temperatura i anar afegint el conyac i els rovells un a un pel forat.
5.- Afegir la farina i el llevat. Programar 10 segons, velocitat 2 ½.
6.- Acabar de barrejar amb l’espàtula i vessar-ho en el bol on tenim el merengue que hem fet abans, barrejar poc a poc per airejar la preparació
7.- Col·locar la barreja en un bol rodó d’uns 22cm de diàmetre, prèviament engrassat i ficar al forn durant 45 minuts aproximadament. Treure i deixar refredar sobre una reixa del forn.
2.- Sense rentar el got, afegir la xocolata i trossejar programant 5 segons, velocitat progressiva 5-10
3.- Afegir la mantega i el sucre i programar 4 minuts, 37º, velocitat 2. Comprovar que la xocolata estigui fossa i baixar amb l’espàtula les restes que quedin a la tapa i les parets del got
4.- Programar velocitat 4, sense programar temps ni temperatura i anar afegint el conyac i els rovells un a un pel forat.
5.- Afegir la farina i el llevat. Programar 10 segons, velocitat 2 ½.
6.- Acabar de barrejar amb l’espàtula i vessar-ho en el bol on tenim el merengue que hem fet abans, barrejar poc a poc per airejar la preparació
7.- Col·locar la barreja en un bol rodó d’uns 22cm de diàmetre, prèviament engrassat i ficar al forn durant 45 minuts aproximadament. Treure i deixar refredar sobre una reixa del forn.
Muntatge:
1.- Dividir la massa en dos capes i untar la de sota amb la melmelada. Cobrir amb l’altra meitat i estendre una capa fina de melmelada per sobre i els voltants de la massa. Per que sigui més fàcil d’estendre es pot escalfar una mica la melmelada dins del got 1 minut, 80º, velocitat 2.
Cobertura:
1.- Posar al got la xocolata i trossejar 20 segons, velocitat progressiva 5-10.
2.- afegir l’aigua i programar 4 minuts, 37º, velocitat 2. Amb l’espàtula baixar les restes de les parets i el la tapa del got.
3.- Afegir la mantega i programar 4 minuts, 37º, velocitat 2. Comprovar que queda una barreja homogènia.
4.- Col·locar la reixa amb la massa sobre d’una bandeja per poder recuperar la xocolata que va caient i tirar per sobre la cobertura calent per sobre, intentant cobrir tota la superfície per que quedi llisa i brillant.
2.- afegir l’aigua i programar 4 minuts, 37º, velocitat 2. Amb l’espàtula baixar les restes de les parets i el la tapa del got.
3.- Afegir la mantega i programar 4 minuts, 37º, velocitat 2. Comprovar que queda una barreja homogènia.
4.- Col·locar la reixa amb la massa sobre d’una bandeja per poder recuperar la xocolata que va caient i tirar per sobre la cobertura calent per sobre, intentant cobrir tota la superfície per que quedi llisa i brillant.
Suggeriment de presentació: servir amb nata freda acabada de muntar i lleugerament ensucrada.