GUARNICIONS

PATATES “REVOLCONAS” TM-31



INGREDIENTS:

·         600g de patates
·         150g de panxeta
·         800g d’aigua
·         1 ceba mitjana
·         40g d’oli
·         3 dents d’all
·         1 fulla de llor i un pebrot vermell sec
·         Sal i pebre vermell


                           
PREPARACIÓ:

1.- Pelar les patates i partir en trossos, igualment la ceba, pelar els alls i tirar sencers, posar la papallona en les ganivetes i afegir tots el ingredients en el got menys el pebrot, programar 25 minuts, temperatura varoma, velocitat 1
2.- Mentre en una paella es fregeix bé la panxeta que quedi cruixent però que no es cremi i es talla a trossos
3.- Un cop acabat es treu el llor de i pebrot sec, s’escorre el caldo i es reserva, treure la papallona i triturar les patates en velocitat 3, no han de quedar com puré
4.- Es treuen en una font i es van movent amb una forquilla, afegint el caldo si fa falta i tirant pebre vermell fins que tinguin un color vermellós
5.- Adornar amb la panxeta i servir



PATATES SOS TM-31


INGREDIENTS:    

Per el fumet:

·         150g de gambes aprox.
·         500g d’aigua

Per trossejat:

·         100g de pebrot vermell
·         100g de pebrot verd
·         150g de ceba
·         2 dents d’all

Per la trituració:

·         200g de tomàquet natural triturat

Pel sofregit:

·         70g d’oli d’oliva
·         1 cullerada de pebre vermell dolç

Per la resta:

·         1 Kg de patates pelades i tallades a trossos mitjans (s’han de xascar al partir-les)
·         Sal, pebre i ½ culleradeta de nou moscada
·         El fumet
·         Fulles de julivert per tirar per sobre

                             
PREPARACIÓ:

  1. Posar les peles i els caps de les gambes amb l’aigua (reservar els cossos) i programar 5 minuts, 100º, velocitat 4. Col·lar i reservar. Rentar molt bé el got i la tapa.
  2. Trossejar el pebrot, la ceba i l’all 4 segons en velocitat 4.
  3. Afegir el tomàquet i triturar 15 segons velocitat 10.
  4. Afegir l’oli i el pebre vermell dolç i  programar 10 minuts, Varoma, velocitat 1.
  5. Posar la papallona. Afegir la resta d’ingredients (excepte els cossos de les gambes) i programar 20-25 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerre i velocitat cullera.
  6. Quan acabi, afegir els cossos de les gambes i el julivert picat i deixar reposar.