PATATES “REVOLCONAS” TM-31
INGREDIENTS:
· 600g de patates
· 150g de panxeta
· 800g d’aigua
· 1 ceba mitjana
· 40g d’oli
· 3 dents d’all
· 1 fulla de llor i un pebrot vermell sec
· Sal i pebre vermell
PREPARACIÓ:
1.- Pelar les patates i partir en trossos, igualment la ceba, pelar els alls i tirar sencers, posar la papallona en les ganivetes i afegir tots el ingredients en el got menys el pebrot, programar 25 minuts, temperatura varoma, velocitat 1
2.- Mentre en una paella es fregeix bé la panxeta que quedi cruixent però que no es cremi i es talla a trossos
3.- Un cop acabat es treu el llor de i pebrot sec, s’escorre el caldo i es reserva, treure la papallona i triturar les patates en velocitat 3, no han de quedar com puré
4.- Es treuen en una font i es van movent amb una forquilla, afegint el caldo si fa falta i tirant pebre vermell fins que tinguin un color vermellós
5.- Adornar amb la panxeta i servir
PATATES SOS TM-31
INGREDIENTS:
Per el fumet:
· 150g de gambes aprox.
· 500g d’aigua
Per trossejat:
· 100g de pebrot vermell
· 100g de pebrot verd
· 150g de ceba
· 2 dents d’all
Per la trituració:
· 200g de tomàquet natural triturat
Pel sofregit:
· 70g d’oli d’oliva
· 1 cullerada de pebre vermell dolç
Per la resta:
· 1 Kg de patates pelades i tallades a trossos mitjans (s’han de xascar al partir-les)
· Sal, pebre i ½ culleradeta de nou moscada
· El fumet
· Fulles de julivert per tirar per sobre
PREPARACIÓ:
- Posar les peles i els caps de les gambes amb l’aigua (reservar els cossos) i programar 5 minuts, 100º, velocitat 4. Col·lar i reservar. Rentar molt bé el got i la tapa.
- Trossejar el pebrot, la ceba i l’all 4 segons en velocitat 4.
- Afegir el tomàquet i triturar 15 segons velocitat 10.
- Afegir l’oli i el pebre vermell dolç i programar 10 minuts, Varoma, velocitat 1.
- Posar la papallona. Afegir la resta d’ingredients (excepte els cossos de les gambes) i programar 20-25 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerre i velocitat cullera.
- Quan acabi, afegir els cossos de les gambes i el julivert picat i deixar reposar.